Η εταιρεία ιδρύθηκε επισήμως το 1992 από τα αδέρφια Αντώνη και Κάλλη Παπαντώνη. Η έδρα της βρίσκεται στα νότια της πόλης του Άργους ενώ τα αμπέλια λίγο πιο βορειοδυτικά, έξω από το χωριό Μαλανδρένι. Τα αμπέλια ανήκουν στην αμπελοοινική ζώνη της Νεμέας και αγοράστηκαν από τον Αντώνη Παπαντώνη πολύ νωρίτερα, το 1979. Τότε ένιωσε ότι η φύση και η καλλιέργεια αμπελιών προς οινοποίηση μπορούσε να τον γεμίσει πολύ περισσότερο από ό,τι η ζωή στη μεγαλούπολη.  Μετά από εμπειρία παραπάνω των δέκα ετών στην αμπελουργία και την οινοποίηση, και καταλαβαίνοντας το πώς λειτουργεί η αγορά, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την αδερφή του, Κάλλη, και τις μοναδικές ικανότητές της στο marketing, ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους ετικέτες, και να προωθήσουν τα κρασιά τους.

Ο στόχος της εταιρείας είναι: «επικεντρώνοντας σε δυο μόνο τοπικές ελληνικές ποικιλίες (το Αγιωργήτικο και τον Ροδίτη) και σε μία διεθνώς επιτυχημένη (το Chardonnay), να παραχθεί το καλύτερο  δυνατόν Αγιωργήτικο και το καλύτερο δυνατόν Ροδίτης-Chardonnay, μένοντας πιστοί στη σημασία των ονομάτων των ετικετών, και αντανακλώντας τις ηθικές αξίες της Οικογένειας Παπαντώνη. Κρατώντας χαμηλά την παραγωγή ώστε να διατηρηθεί ψηλά η ποιότητα, στόχος είναι να προσφέρονται άψογες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε κάθε πελάτη από όλον τον κόσμο και να τους υπενθυμίζεται έμπρακτα ότι το «μέτρο» είναι η ορθότερη στάση ζωής.»

Μετά το αρχικό βαθυκόκκινο ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (που σημαίνει «τίποτε σε υπερβολή»), το 2005 ήρθε το ντελικάτο λευκό Ροδίτης-Chardonnay ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ (που σημαίνει ότι η αποφυγή των ακροτήτων και των υπερβολών είναι η καλύτερη στάση) .

Το 2002 το οινοποιείο ήταν το πρώτο που έφτιαξε γλυκό κρασί από την ποικιλία Αγιωργήτικο. Ονομάστηκε ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ: το κρασί που «λύει τα μέλη» του σώματος με την γλυκύτητα και τον ηδονισμό του.

Από το 1993, η παραγωγή της οινοποιίας αυξάνεται σταθερά από τις 2.500 φιάλες σε πάνω από 50.000 το 1999, και διατηρείται σε αυτόν τον αριθμό.

Ολοκληρώνοντας την υψηλής ποιότητας διαδικασία οινοποίησης, την τακτική ανανέωση των από γαλλικών δρύινων βαρελιών και τον άψογο κλιματικό έλεγχο των κελαριών, η εταιρεία πιστοποιείται για την εφαρμογή των προτύπων ISO-9002 και HACCP από τον Μάρτιο του 2001.
Μετά την αποχώρηση της Κάλλης Παπαντώνη στα τέλη του 2008, ο Αντώνης Παπαντώνης γίνεται κύριος και γενικός διευθυντής της εταιρείας.

 

Μοιραστείτε το...

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Find Us On FaceBook - Image