Από το 2003, το οινοποιείο παράγει ανάλογα με την σοδειά, ένα νέο προϊόν που ονομάζεται ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ. Πρόκειται για έναν ερυθρό,  γλυκύ οίνο αποκλειστικά φτιαγμένο από Αγιωργήτικο σταφύλι.

Υπό συνεχή παρακολούθηση, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν πλήρως επάνω στα αμπέλια, αποκτώντας έτσι την υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση σακχάρων. Μετά την συγκομιδή τους υπόκεινται σε κλασική ερυθρά οινοποίηση η οποία σταματά στους 15%Vol., αφήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό μη ζυμωμένων σακχάρων. Τέλος, το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ο ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Προσφέρεται ως απεριτίφ, ελαφρώς παγωμένο, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και το επιδόρπιο σε θερμοκρασία δωματίου.

Το όνομα ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ προέρχεται από τις λέξεις «λύω» (=λύνω, χαλαρώνω) και «μέλος» (=τα μέλη του ανθρωπίνου σώματος). Το συναντάμε σαν επίθετο του κρασιού στην ποίηση του Ηδύλου (3ος π.Χ. αι.): «Λυσιμελής Βάκχος». Το κρασί αυτό ηρεμεί και χαλαρώνει τους μύες του σώματος με την γλυκήτητα και τον ηδονισμό του.

 

Μοιραστείτε το...

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Find Us On FaceBook - Image