Μηδέν ΆγανΦτιαγμένο από 100% Αγιωργήτικο σταφύλι, το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ έχει καθαρό, βαθυκόκκινο χρώμα, χαρακτηριστικό μιας από τις πιο σπουδαιότερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες. Έχει βελούδινη, απαλά στρόγγυλη γεύση, με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του έχει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργήτικου, φράουλας και βατόμουρου.

Σερβίρεται στους 16°-18°C συνοδεύοντας άψογα κόκκινα κρέατα και φαγητά κατσαρόλας. Το κρασί αυτό είναι ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση και ως τέτοιο, θεωρείται ξεχωριστό και ελκυστικό προς όσους εκτιμούν την ποιότητα. Αποτελεί το τέλειο δώρο για συγγενείς, στενούς φίλους και συνεργάτες.

Το όνομα του κρασιού αυτού επιλέχθηκε από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει «τίποτε σε υπερβολή». Προέρχεται από το αριθμητικό «Μηδέν» (=μηδέ εν, ούτε ένα, απόλυτη ανυπαρξία) και από το επίρρημα «Άγαν» (=υπέρ το μέτρο, υπερβολικά). Το Μηδέν Άγαν και το Γνώθι Σαυτόν (=γνώρισε τον εαυτό σου), ήταν οι δύο ρητές εντολές που ήταν σκαλισμένες στους τοίχους του Ναού του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, και αποτελούσαν τις δύο θεμελιώδεις αρχές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Συγκεκριμένα το ρητό ‘μηδέν άγαν’ αποδίδεται στον Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Μέσα από αυτό θέλησε να υποδηλώσει ότι η αρετή βρίσκεται στη μέση, χωρίς να υπερβάλλει κανείς. Φέρνει στο μυαλό το ρητό του Αριστοτέλη ότι «η αρετή βρίσκεται στο μέσο» και το λατινικό “in medio stat virtus” (Οράτιος). Τέλος το ρητό αυτό αναφέρεται και από τον λυρικό ποιητή Πίνδαρο στις «Ωδές» του.

 

Μοιραστείτε το...

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Find Us On FaceBook - Image