Μετά από δώδεκα έτη προσφοράς ενός μόνο ξηρού ερυθρού οίνου, του ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, η Οινοποιία Παπαντώνη παρουσιάζει το 2005 ένα λευκό ξηρό οίνο με το όνομα ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ. Παράγεται από τον συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%), όλα από το Μαλανδρένι Αργολίδας. Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Τοπικό Οίνο. Έχει απαλά χρώματα λεμονιού με πράσινες ανταύγειες. Στην μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρέιπ-φρουτ, γλυκολέμονου, αχλαδιού και ροδάκινου. Τέλος, το γεμάτο σώμα του κυριαρχείται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Σερβίρεται ιδανικά στους 9°-11°C, συνοδεύοντας θαλασσινά και λευκά κρέατα.

Το όνομα του ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου. Εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων. Η ρήση «μέτρον άριστον» (γνωστή και ως «παν μέτρον άριστον») αποδίδεται στον Κλεόβουλο τον Ρόδιο, έναν από τους επτά σοφούς της Ελλάδας. Είναι ισοδύναμο με το «μηδέν άγαν» (τίποτε σε υπερβολή) που είναι λαξευμένο στην είσοδο του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς.

 

Μοιραστείτε το...

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Find Us On FaceBook - Image