Ο Αντώνης Παπαντώνης γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Αφού δέχθηκε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στην ελληνική πρωτεύουσα, σπούδασε οικονομικά στην Αμερική, στο Hamilton College του Mason City, στην Iowa. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οικονομολόγος σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες  στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, και επέστρεψε στην Ελλάδα για να την συνεχίσει στην Αθήνα. Απογοητευμένος ωστόσο από την έλλειψη εσωτερικής ισορροπίας που προκαλεί το «τρέξιμο» και η ζωή στη μεγαλούπολη, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς πορεία και να στρέψει την προσοχή του στην φύση που πάντα λάτρευε, τα αμπέλια και το καλό κρασί. Εγκαταστάθηκε στο Μαλανδρένι, ένα χωριό κοντά στο Άργος και τα πάτρια εδάφη των γονιών του, και ξεκίνησε την αμπελουργία. Έτσι ξεκινά και το οινοποιητικό του ταξίδι.

Τολμώντας, μαθαίνοντας από λάθη, εφαρμόζοντας τις εμπειρίες του από το εξωτερικό και τιμώντας την φιλοσοφική κληρονομιά των προγόνων του, σεβάστηκε τα τοπικά προϊόντα με τα οποία θα εργαζόταν. Στόχος του ήταν και είναι -μαζί με την επίλεκτη ομάδα των συνεργατών του- να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό. Έτσι η αμπελουργία και η οινοποίηση έχουν σφραγίσει τη ζωή του από το 1979. Eίναι ενεργό μέλος της Ε.Ν.Ο.Α.Π και της Chaine des Rotisseurs.

 

Μοιραστείτε το...

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Find Us On FaceBook - Image